HomeActueelBrede steun initiatiefwet SGP

Brede steun initiatiefwet SGP

Publicatiedatum: 6 feb. 2014 | Tweede Kamer

Onderwijsveld steunt wetsvoorstel Bisschop

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop dient vandaag bij de Tweede Kamer zijn initiatiefwet in om de vrijheid van leraren en scholen beter te beschermen. Hij heeft zijn wetsvoorstel eerst voorgelegd aan 20 onderwijsorganisaties. Van de 13 organisaties die reageerden waren er maar liefst 12 positief over het wetsvoorstel.


Bisschop, zelf afkomstig uit het onderwijsveld, constateert dat de vrijheid van de leraar momenteel in het gedrang komt. Hij richt zich daarbij vooral op de rol van de Onderwijsinspectie.
Bisschop: “Voor scholen is vaak onvoldoende duidelijk wat de harde kwaliteitseisen van de overheid zijn en wanneer er sprake is van de eigen visie van de inspectie. Door die verwarring komen de dagelijkse werkers in het onderwijsveld in het gedrang, en daarmee ook de leerlingen. Dat moet snel veranderen in het belang van de kwaliteit van het onderwijs. Goed onderwijs krijg je pas wanneer vakkundige leraren de ruimte krijgen om hun werk te doen.”

De Raad van State zal eerst advies uitbrengen over het wetsvoorstel. Naar aanleiding van dat advies start de parlementaire behandeling van het wetsvoorstel. De SGP hoopt dat dit nog vóór het begin van de zomervakantie kan gebeuren.

Het wetsvoorstel is bij de fractie digitaal aan te vragen.