HomeActueelOp zondag doen we geen zaken

Op zondag doen we geen zaken

Publicatiedatum: 6 jun. 2018

In een tijd van veel onrust en gejakker is de zondag een voorrecht waar we niet dankbaar genoeg voor kunnen zijn. Het is vanouds de Dag des Heeren, gewijd aan God en Zijn dienst en om tijd te hebben voor elkaar. Het behoud van de zondagsrust is dan ook een van de speerpunten van de SGP.

Tegen die achtergrond was en is de SGP erg onaangenaam getroffen door het bericht dat de CU-SGP-fractie in Rotterdam op zondag aanschoof bij de onderhandelingen over een nieuwe coalitie in de Maasstad.

SGP-voorzitter Maarten van Leeuwen: “De SGP-lijn is helder. Op zondag doen we geen zaken. Wie zich inzet voor zondagsrust en zelf het slechte voorbeeld geeft, maakt zich ongeloofwaardig. Iedereen begrijpt dat bij een ramp of calamiteit politie en hulpdiensten paraat moeten zijn, maar dat zijn noodsituaties. Coalitiebesprekingen zijn dat niet.” 

De SGP-voorzitter wijst er nog op dat de landelijke SGP in de afgelopen jaren regelmatig onderhandelde met de kabinetten-Rutte 1 en Rutte 2. “Dat waren zware en ingrijpende besluiten. Maar de Kamerfractie had duidelijk aangegeven: niet op zondag. Dat wist men, de anderen hielden daar rekening mee en dat werd gerespecteerd. Dat gaf niet alleen de SGP rust, maar indirect ook de andere partijen. Zo hoort het,” aldus Van Leeuwen.

De SGP-voorzitter zegt binnenkort met de SGP-afdeling in Rotterdam in gesprek te willen gaan over de kwestie.