HomeActueelPolitiek avonturisme

Politiek avonturisme

Publicatiedatum: 23 aug. 2012 | Tweede Kamer

SGP-leider Kees van der Staaij waarschuwt voor “politiek avonturisme.” Van der Staaij deed dat in Ede, waar hij de officiële aftrap verrichtte voor de verkiezingscampagne van de SGP.

De SGP-voorman verwees naar het unieke feit dat er in 10 jaar vijf kabinetten waren, partijen ongekend grote aantallen zetels verliezen of winnen en de gemiddelde ervaring van de kamerleden lager is dan ooit. Van der Staaij: “Geen wonder dat veel mensen hun vertrouwen verliezen of dat vertrouwen in arren moede maar geven aan politici die hele grote woorden gebruiken en/of loze beloften doen.” 

Van der Staaij stelde dat Nederland behoefte heeft aan partijen die staan voor hun zaak: “De SGP is wel eens genoemd ‘een rots in de branding’, ‘een toonbeeld van stavast’. Laat dat ons handelsmerk zijn: betrouwbaar, afspraak is afspraak. Niet: zoals de peilingenwind waait, waait mijn politieke jasje. Dus geen snappe-knieën-coalitie van partijen die, zoals bij de langstudeerdersmaatregel, vandaag een maatregel afschaffen waar ze gisteren nog voor pleitten. Dat is politiek avonturisme

In een verwijzing naar de voorbije kabinetsperiode riep Van der Staaij de kiezers op om de SGP te steunen, onder het motto: één stem kan het verschil maken: “Voor de SGP is de Bijbel de grondslag waar je stevig op staat en de stormen van deze tijd mee kunt overleven. Op die grondslag wil de SGP haar werk doen: constructief, opbouwend, plichtsgetrouw en betrouwbaar. Daarvoor vraag ik uw steun en uw vertrouwen. Zoals we hebben gezien in de afgelopen periode: iedere stem telt, één stem kan het verschil maken. Misschien wel úw stem!”