HomeActueelSGP-landbouwplatform uit startblokken

SGP-landbouwplatform uit startblokken

Publicatiedatum: 4 okt. 2018 | Tijd voor de boer - SGP

Boeren zijn de helden van het platteland. Op vele duizenden gezinsbedrijven wordt dag en nacht hard gewerkt om iedereen te kunnen voorzien van voldoende, veilig en duurzaam voedsel. Dat zou wel eens meer gewaardeerd mogen worden.

De SGP zet zich graag in voor de helden van het platteland. Om nóg beter voeling te houden met de boeren en de ondernemers die in de sfeer van de landbouw bezig zijn, heeft de SGP een landbouwplatform opgericht. Ruim dertig boeren, adviseurs en andere experts uit verschillende deelsectoren in de agrarische wereld, gaan de SGP in Den Haag en Brussel voeden met de nieuwste informatie en meedenken over oplossingen voor de problemen waar men dagelijks tegenaan loopt. 

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop: "Minister Schouten presenteerde laatst een nota over de kringlooplandbouw. Dat klinkt mooi, maar wat betekent deze landbouwvisie in de praktijk op het erf van de boer? Welke hobbels moeten ondernemers nemen als ze willen verduurzamen? Hoe moet het mestbeleid op de schop? Ik heb veel vragen waarover ik graag de mening van mensen uit de praktijk hoor. Daarom heb ik me ingezet voor dit landbouwplatform. Binnenkort hopen we onze eerste bijeenkomst te hebben. Ook komt er een WhatsApp groep, zodat er snel geschakeld kan worden met onze mensen in het veld."

Een andere initiatiefnemer is Steven van Westreenen, directeur van een in de agrarische wereld actief adviesbureau: "Boeren hebben recht op duidelijk beleid. Ondernemers willen weten waar ze de komende vijf tot tien jaar aan toe zijn. Maar die duidelijkheid geeft de overheid niet. Integendeel. Vergunningprocedures voor dier- en milieuvriendelijke stallen worden regelmatig opgehouden. Spelregels worden tussentijds veranderd. Dat kan dus echt niet. Ik vind het dan ook belangrijk om onze praktijkervaringen met de politiek te delen. Zo houd je de vinger aan de pols, en dat is hard nodig."