HomeActueelVan der Staaij weer op 1

Van der Staaij weer op 1

Publicatiedatum: 23 sep. 2016

Kandidatenlijst

De SGP handhaaft de top-3 van de kandidatenlijst. Dat betekent dat bij de Kamerverkiezingen die gepland staan voor 15 maart Deo Volente Kees van der Staaij voor de derde keer de SGP-kar gaat trekken. Nummer 2 is Elbert Dijkgraaf, die in 2010 voor het eerst lid werd van de Tweede Kamer. De derde plaats is voor onderwijsman Roelof Bisschop.

De SGP kiest voor relatief veel vernieuwing en verjonging op de kandidatenlijst. Van de top-10 zijn er vijf kandidaten voor het eerst op de lijst aanwezig.

Ir. H.J.A (Bert-Jan) Ruissen (1972) staat op nummer 4. In het dagelijks leven werkzaam op het ministerie van Economische Zaken, daarnaast fractievoorzitter van de SGP in Krimpen aan den IJssel. Hij was eerder werkzaam voor de Eurofractie van de partij.

Ir. C. (Chris) Stoffer (1974) neemt de vijfde plaats in. In het dagelijks leven een bestuursfunctie bij Rijkswaterstaat, daarnaast fractievoorzitter van de SGP in Nunspeet.

Als lijstduwer is gekozen voor Mark Brouwer. Hij is militair (kapitein der mariniers) en won de publieksprijs ‘jonge ambtenaar van het jaar 2016’.

Download kandidatenlijst.